zondag 19 september 2010

Label-knuffeldiertje

Er waren weer twee kindjes geboren, welkom lieve Liam en lieve ? (ik zag alleen nog maar ooievaars in de tuin staan)

Op een regenachtige dag bracht mij dat tot de volgende inspiratie.......een label-knuffel beestje. Ik had tal van leuke stofjes al thuis, maar niet iets lekker zachts... toen brande er een lampje! We nemen een washand (daar heb ik zoveel van....en ik gebruik ze nooit....nu een nieuwe bestemming!!)


We knippen de basisvorm uit en kiezen een leuk stofje voor het snoetje. Dan stik je dat vast en vouw je ze daarna terug, zodat je het gestikte niet ziet.
Toen heb ik met een stukje vilt en een pailletje aan beide kanten een oogje gemaakt en die als een labeltje bevestigd.
Vleugeltjes en allerlei leuke labeltjes geknipt van verschillende lintjes! En de pootjes natuurlijk.
Voordat je alles aan elkaar gaat naaien, naai je de vleugeltjes erop. Ik heb er voor het knispereffect er een boterhamzakje tussengestopt.

Dan speld je alle labeltjes erop.

De andere kant er op. Voor de goede orde: je legt de goede kanten op elkaar. Even vastspelden en dan de naaimachine eroverheen.

Je laat nog zo'n 6 à 7 cm open, dan keer je het voorzichtig weer terug. Je haalt de spelden eruit. En het laatste stukje naai je met de hand dicht. Achteraf gezien had ik de badstof in het snoetje weg moeten knippen (dus jullie wel doen!) want ik kreeg niet meer zo'n spits snoetje als ik eerst had bedacht.


En dan is dit het eindresultaat, leuk en lief hè....wat voor een dier is het nu??
Een schaap met kippenpoten?
Nu niet meer alleen, maar gezellig met zijn zusje.....

2 opmerkingen:

Super bedankt voor je reactie!!!!

Related Posts with Thumbnails