zondag 17 oktober 2010

Zitzak

Een tijd geleden had ik het voornemen om zelf een zitzak te maken. Mijn lieve man had nog wel een legertent op zijn werk liggen (lag al 5 jaar in de regen buiten) en dat leek mij leuk om te gebruiken. Een stoere zitzak!
Nu had ik heel wat afgesurfd op het internet om te kijken hoe ik dit moest aanpakken. Er zijn tal van mogelijkheden, mijn voorkeur ging uit naar een echte zitzak i.p.v. een groot kussen.
Toen nog de vulling....per zoveel kilo op internet te bestellen...hoeveel heb ik nu nodig? Totdat ik een advertentie op Marktplaats zag staan: deze mensen boden hun zitzak aan voor €5,-! En het was bij mij in de buurt. Nu was deze zitzak wel knalroze....maar wat maakt het uit. Ik maak er gewoon een hoes omheen.

Uiteindelijk heeft mijn project meerdere maanden in beslag genomen. Want de legertentstof was in eerste instantie heel vettig (soort beschermlaag). Dus verschillende lappen eraf gesneden en die in de was gedaan. Op 60 graden en flink veel wasmiddel, met als resultaat dat hij helemaal wit was uitgeslagen. Tja...dat was ook zonde. Maar als ik het zo zou laten had je altijd vettige handen en dus later vettige kleren als je er op zit. Dus uiteindelijk nieuwe lappen gesneden en die op koud gewassen en jaaa...nu was de vettige laag er af en was hij niet meer zo wit uitgeslagen.
Toen de roze zitzak goed bekeken en besloten om die na te maken. Dus twee ovalen figuren (één iets groter dan de ander) en uiteindelijk 6 lappen voor de zijkanten. Die allemaal aan elkaar gestikt. Toen kwam ik er ook achter dat je dus een jeansnaald en sterk garen nodig heb. Natuurlijk wilde ik hem ook nog wat stoerder maken. Dus als er naden ergens over heen liepen, liet ik dat gerust zitten. Ook vond ik nog een stukje waar een getekende uitleg op stond van hoe je de tent moest opzetten. Dus die er ook op laten zitten.

En tadaa...nu is mijn zitzak eindelijk klaar. Wat een klus! Maar hij kan in gebruik! En ondertussen heb ik zoveel geleerd! (Heb tijdens dit projecten ook het leefkussen, rugzak, hartjes e.d. gemaakt).

Ik ben er blij mee! Nu kan iedereen er lekker op neer ploffen voor de televisie!

eindelijk af!!!

stoere naden

Op naar mijn volgende projecten met deze stoere stof (leuke kussens voor buiten - hangmat - tassen - en nog veel meer!!!!)

Daag! Lieve groet, Kris

1 opmerking:

  1. Hij is inderdaad super stoer geworden zeg! Ik heb een mooie kant en klare besteld, die moet morgen binnen komen maar zo iets lijkt me ook heel gaaf, ik ben alleen niet zo handig helaas..

    BeantwoordenVerwijderen

Super bedankt voor je reactie!!!!

Related Posts with Thumbnails