maandag 17 september 2012

HoMe SwEeT hOmE


HoMe SwEeT hOmE

wij zijn thuis dol op kaarten,
landkaarten,
atlassen,

als we aan het na-tafelen zijn met een glaasje wijn,
wordt regelmatig de atlas erbij gehaald,

de bovenste kaart heeft man-lief meegenomen op zijn eerste trip naar Nieuw Zeeland,
want wie zegt dat het noorden in het noorden ligt?
waarom liggen Australië en Nieuw Zeeland altijd op de wereldkaarten helemaal rechts in het hoekie,
hier zie je ze "op zijn kop" en centraal op de wereld :)

de kaart hieronder is wat vele boeren hebben hangen,
in schuren, kantines, kantoren,
ff neuzen waar iemand nu precies woont,
want de familienamen staan op de kavels afgedrukt


nu zitten we een vakantie te plannen,
want nu de aardappels geoogst zijn,
de uien bijna geoogst worden,
en we nog net niet beginnen met het sorteren (verpakken) van onze pootaardappels,
kunnen we nog eventjes weg,
maar waar schijnt sowieso de zon?
Midden-Amerika klinkt wel heel aantrekkelijk,
heeft iemand ervaring met een trip met een jong kind naar Midden-Amerika?
ik hoor graag je ervaring,
ook jullie reizen naar andere landen met een klein kind....


maar nog even terug komen op die kaarten,
op deze site --> VonLiving kun je van die geweldige schoolkaarten kopen,
lijkt mij zo tof om ergens in huis op te hangen,
alleen jammer dat "onze" polder er niet op staat!
ProductFoto

fijne dag allemaal,
lieve groet Kris

14 opmerkingen:

 1. Super, die landkaarten en dan met 'vlaggetjesprikkers' aangeven waar je geweest bent!
  Alleen het prijskaartje wat er aan hangt is wat minder...
  Enne geen ervaring met jonge kinderen en verre reizen maar Brazilië staat nog wel op mijn verlanglijstje, eigelijk zouden we daar in nov. naar toe maar onze vak. vriendin is schooljuf en om dan 3 weken vrij te plannen buiten de schoolvak. is lastig, jij bent toch ook juf?
  Nou ja, iig mooie vak. toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo, ik ben ook zo'n landkaartenfreak.. zelfs van ons dorp heb ik alle exemplaren die elk jaar weer in onze bus worden gedropt. :-)heb een wereldkaart gepuzzeld en deze hangt in onze woonkamer.
  Wij gaan al 7 jaar naar Cuba maar niet met de kleine kids. Waarom niet?? Omdat je een uurverschil van 5-6uur hebt en dat met kleine kids heel moeilijk te overbruggen valt. Gans Amerika moet je rekening houden met dit uurverschil. Jetlag zoals ze zeggen. Je vertrekt heel vroeg hier, vliegt +/- 10u en landt ginder kort na de middag, lokale tijd.. dwz dat je nog s 6u langer moet opblijven, avond eten en noem maar op. Voor kleine kids is dat heel moeilijk. Zelfs volwassenen hebben daar last van. Maar goed, iedereen doet wat hij wil. Dat is enkel onze mening.
  Een zon/zee/strand vakantie is Cuba is op z'n best in hotel Blau Varadero. Veel succes met je zoektocht naar een geschikte vakantie. Groetjes Nona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor al die kaarten en vooral leuk om plannen te maken. Wow, zo'n wereldreis is natuurlijk super, ben benieuwd wat het gaat worden.
  En hartstikke bedankt voor de theepot-tip, wat gaaf!!! Eens denken of ik die op mijn kerstlijstje zet :-), want ik vind het errug leuk!!!! Lief dat je aan me dacht toen je dit zag. Fijne dag nog! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee dat is wel jammer maar dat heeft juist ook wel weer wat, vind ik dan! Over de reistips voel ik mij niet aangesproken :P! Ben wel benieuwd wat het wordt en hoe het zal gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk al die kaarten!! Die NOP-kaart hebben wij op 't werk ook, heel bekend dus! Ik heb geen ervaring met verre reizen, maar ben benieuwd wat jullie gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook geen ervaring met verre reizen, wel een dromer en liefhebber van oude kaarten, ik breng ze ook graag mee uit de kringloopwinkel (gewoon atlassen) om te recykleren. Een envelop, een kaartje, vlaggenslingers met een reisbuget, altijd leuk om aan de jongens te gevenm die graag rond trekken. Succes met jullie zoektocht en een fijne vakantie!
  (Ik ben benieuw wat je van je jas gaat maken, heel fijn dat je er een tweede leven aan geeft :))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super, die kaarten, en als lerares aardrijkskunde ben ik er ook ZOT van! Verre reizen met kleine kids, ik ken er alles van, wij deden voorlopig enkel Azië omdat dat met zijn vijven betaalbaarder is dan Zuid-Amerika. Thailand, Vietnam, HongKong, Maleisië en Singapore waren allemaal even super, zeker en vast ook voor de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad echt leuk die kaarten, zou goed zijn om er hier ook eens eentje op t hangen, want ik ben echt zo slecht in topo :-)
  Wij zien ons zelf als het centrale punt inderdaad. Welliht omdat de ontdekkingsreizen vanuit europa vertrokken en alles in kaart zetten?

  In elk geval, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk die ondersteboven kaart... wat hebben we toch een beperkt wereldbeeld eigenlijk.
  Met kids zijn wij niet verder dan Tenerife geweest. Zon en strand en 4 uur vliegen. Heerlijk! Veel vakantievoorpret voor jullie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk die kaarten ja! Mijn zoon heeft ook zo'n wereldkaart op zijn kamer hangen om overal punaises te prikken waar zijn vader is geweest. Er zitten inmiddels al heel wat punaises in!
  Helaas gaat hij er heen voor zijn werk en niet voor vakanties, dus advies over een verre reis met kleine kids kan ik je niet geven.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd; je hebt een sprookjeskasteel magneetje gewonnen bij mijn give away. Wil je je adres mailen naar info@little-z.nl dan stuur ik een van de magneetjes zsm naar je toe. Groetjes, Lisette

   Verwijderen
 11. oohhh... vakantie.... heerlijk! wat fijn dat jullie nog gaan! ivm de verbouwing zijn wij al 2 jaar naar zeeland geweest. ben benieuwd wat jullie gaan doen, wij denken ook al stiekem aan onze vakantie volgend jaar. naar de zon, dat wordt het zeker. maar waar....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig die hele andere kijk op de wereld door 'm op z'n kop te zien!
  Erg mooie kaarten allemaal!

  Home sweet home X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan je zeker Curacao aanbevelen.. Ook met kleine kinderen. Altijd mooi weer, heerlijk eiland, vriendelijke mensen en een mooi eiland. Maar goed, ik ben bevooroordeeld, want ik ben er geboren :-)
  En ze spreken nederlands. Kan soms ook wel erg makkelijk zijn als je reist met kleine kinderen.
  Jetlag, tja daar heb je vooral last van als je terug komt naar nederland, maar mijn ervaring was vaak wel dat je als volwassene er meer last van hebt dan dat onze kinderen er last van hadden.
  Veel plezier met een bestemming uitkiezen.

  Hartelijke groet,
  Tanja Lake

  BeantwoordenVerwijderen

Super bedankt voor je reactie!!!!

Related Posts with Thumbnails